Tekne Bakımı
Bakım-Onarım
Tekne bakımı hem ilk teknelerini alanlar için hem de hali hazırda tekneleri olanlar için oldukça kafa kurcalayan bir durum. Bakımların püf noktalarından bahsedip, bakım maliyetlerinin belirleyici faktörlerine değineceğiz.
Oldukça detaylı bir konu olan tekne bakımı, teknenizin durumu, yaşı ve türüne göre de değişiklik göstermektedir. Tekneniz ahşap ise zımpara ve vernik devreye girerken fiber ise pasta ve cila gibi işlemler devreye girmektedir.
TEKNE BAKIMI, TEKNEYİ YIKAMAKTAN BAŞLAR; HER SEFERDEN DÖNÜNCE TEKNENİZİ TATLI SU İLE MUHAKKAK YIKAMALISINIZ. BU İŞLEM TEKNENİZİN YIPRANMA SÜRESİNİ UZATMAKTADIR
Her Tip Tekne İçin Bakım Kalemleri
- Motor – Jeneratör
- Gövde ve Elemanları
- Elektrik – Elektronik
- Tanklar ve Tesisat
- Hortum Yolları
- Ekipman
Motor ve Jeneratör
Hangi tür tekneye sahip olursanız olun motor bakımları en kritik bakımlardan biridir. Asla ihmal etmemeniz gerekmektedir. Servisinizin belirttiği tarihlerde gerekli bakım yapılmalıdır. Makine saati geldiğinde veya maksimum 1 sene geçince makine yağınızı, yağ filtrenizini, yakıt filtrenizi değiştirmelisiniz.
Öte yandan kontrol de bakımın bir parçasıdır. Belirli aralıklarla motorunuzu gözle muayene ediniz. Başlıca kontrol listesi; Kayış, mazot giriş çıkışları, soket bağlantıları, havalandırma, su filtresi giriş – çıkış, turbo ve bağlantıları vb..
Daha fazla Bilgi için: https://scayachting.com/blog-news/